Vloeibaar Goud

Vloeibaar Goud

De meesten zullen bij vloeibaar goud denken aan een lekker biertje, maar wij hebben het hier over het zeer voedingsrijke bottenbouillon. Door het langdurig laten trekken van Kippenbotten op matig vuur zal er een rijke hoeveelheid aan voedingsstoffen worden onttrokken uit de botten.

De lijst van deze waardevolle stofjes is ellenlang.
De belangrijkste voedingsstof in bottenbouillon is collageen, een eiwit dat ons lichaam bijna overal gebruikt. We hebben veel collageen nodig voor gezonde botten, tanden en gewrichten, maar ook specifieke gezondheidsvoordelen zoals een gladdere huid, dikker haar, een betere darmgezondheid en gewichtsverlies. De natuurlijke productie van collageen begint af te nemen rond de leeftijd van 25, daarom kan het eten van collageenrijk voedsel zoals bottenbouillon belangrijk zijn voor je algehele welzijn. In botten, merg en bindweefsel zit veel collageen dat tijdens het koken wordt omgezet naar gelatine.
Gelatine is weer zeer rijk aan de aminozuren glycine, proline en glutamine. Deze zijn zeer heilzaam voor onze gezondheid. Van gelatine is aangetoond dat het de darmwand herstelt en versterkt. Ook is bekend dat het de groei van goede darmbacteriën stimuleert en ontstekingen vermindert. Bovendien is het gemakkelijk te verteren, waardoor het lichaam gemakkelijk alle belangrijke voedingsstoffen in bottenbouillon kan opnemen.
Deze ingrediënten zorgen samen voor een indrukwekkende mix van waardevolle voedingsstoffen. Botten zijn rijk aan calcium, fosfor, magnesium, kalium, zwavel en silicium. Merg bevat veel vitamine A en K2, omega 3 & 6 vetzuren en mineralen als ijzer, selenium, zink, boron en mangaan. Bindweefsel heeft juist veel glucosamine en chondroïtine. De beste bottenbouillon, is zo dik als een pudding wanneer deze volledig is afgekoeld.
Hoge waarde van selenium en zink in je lichaam zorgt dat je veel sneller en beter hersteld van een coronabesmetting.
Het bevat ook tryptofaan, een essentieel aminozuur als voorloper van hormonen, waaronder het gelukshormoon serotonine en het slaaphormoon melatonine. Oftewel heel belangrijk voor je welzijn.
En het bevat speciale koolhydraten, glycosaminoglycanen, ook wel GAG’s genoemd.
Ook zelfgemaakte Kippensoep is een geneeskrachtig wondermiddel maar hier trekken de botten niet zolang als bij bottenbouillon waardoor niet alle waardevolle stofjes onttrokken zijn.

Van oudsher heeft Kippensoep een haast mythische status als griepbestrijder. Niet voor niets wordt het ook wel ‘Joodse penicilline’ genoemd. De heilzame werking die er van een pannetje homemade soep uit gaat valt niet te onderschatten. Het bevat precies de voedingsstoffen die je lichaam in grotere hoeveelheden nodig heeft als je ziek bent. Nog een reden voor een flinke kom is dat kippensoep het stofje cysteïne bevat. Dit aminozuur breekt slijm af en heeft antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen. In kippensoep zit ook het stofje Carnosine dit zet je witte bloedcellen aan tot het opruimen van griep- en verkoudheidsvirussen. Daarnaast zou de soep de luchtwegen openzetten.

In ons assortiment hebben wij verse Soepkippen zodat u zelf aan te slag kunt om Uw vloeibaar goud te bereiden. Via de link een fijn recept voor heilzame kippensoep.

Daarnaast hebben wij ook flesjes biologische Bottenbouillon in ons assortiment. Dit is een kleine hoeveelheid die bedoeld is om bijv. ’s morgens lichtelijk op te warmen in een pannetje en dan als drankje te nuttigen. Het zal je een ware kickstart geven voor een energieke dag!
Het ideale comfort food voor als je een opkikker kunt gebruiken.

Er zijn specifieke voordelen van bottenbouillon die kunnen helpen bij het afvallen. Omdat het proteïnerijk is, creëert het een verzadigd gevoel en vermindert het hormoon ghreline in het lichaam, dat verantwoordelijk is voor het opwekken van hongergevoelens. Bottenbouillon helpt ook bij het opbouwen van droge spieren als je regelmatig traint, wat de stofwisseling kan versnellen.
De kleine witte stukjes is het natuurlijke vet van de botten. Dit vet verhoogt de rijkdom van de bouillon en het is 100 procent veilig om te drinken.

Probeer het een onderdeel te maken van uw gezonde ochtendritueel of drink een kopje warme bottenbouillon na het sporten. Dit is een geweldige manier om uw lichaam te voorzien van eiwitten en andere voedingsstoffen om het spierherstel te ondersteunen.

Terug naar blog